NOTICIES.

L’equip de Rosa dels Vents FILMS vam estar filmant la Ultra Cerdanya 2019.

Amb un temps agradable, però amb la mirada posada a les muntanyes, el dissabte 18 de maig a les 8 del matí es va donar la sortida a la Plaça de l’Ajuntament de Bellver de Cerdanya als 410 corredors i corredores inscrits a la Marató.

A mesura que els corredors guanyaven alçada, la meteorologia es va anar complicant i al pas dels corredors pel primer control i avituallament situat a Campllong, una lleugera pluja va fer acte de presència, avisant als corredors del que estava per venir.

Des d’un primer moment, Víctor de l’Àguila Pellicer es va posar al capdavant de carrera, un lideratge que no va abandonar durant tot el recorregut i que el va portar a entrar a la meta de Puigcerdà en primera posició.

A curta distància li seguien Albert García Cobos i Nil Gaja Ballaró, a tan sols 2 i 7 minuts respectivament en el primer control.

Des d’aquest punt els corredors van afrontar la pujada fins al Refugi de Malniu. A la seva arribada a aquest punt, la pluja s’havia convertit en una nevada que guanyava en intensitat a mesura que s’apropaven a l’Estany de Malniu i a a els Clots, la cota més alta del recorregut a 2.265 metres d’altitud.

El pas dels corredors i corredores per aquest punt va tenir moments èpics ja que la nevada era molt intensa i la temperatura que havien de suportar se situava per sota dels zero graus.

En aquest punt, la distància del líder de la cursa havia augmentat fins a més de 4 minuts respecte al segon corredor i gairebé a 15 minuts respecte al tercer.

Amb l’inici del descens fins a la meta, la meteorologia donava un respir als participants alhora que les temperatures es suavitzaven.

Categoria Masculina Ultra Cerdanya 2019

Finalment i gairebé 4: 30h després de prendre la sortida, Víctor de l’Àguila Pellicer entrava a la meta situada al centre de Puigcerdà, seguit a 10 minuts per Albert García Cobos i de Nil Gaja Billaró amb gairebé 14 minuts de diferència.

Categoria Femenina Ultra Cerdanya 2019

Per la seva banda, les corredores de la categoria femenina mantenien un particular i ajustat duel entre la primera i segona posició liderada des de la sortida per Alicia Hudelson i Nuria Hospital Ramon, que d’definia amb més claredat en el descens, arribant Alícia a la porteria de Puigcerdà amb gairebé 13 minuts de diferència respecte a Núria. 25 minuts després creuava la línia de meta Feliciana Orquiola Rojas, completant així el pòdium femení.

Trail i Short

El matí del diumenge 19 de maig, clarejava amb boira i fred a Alp, punt de sortida i arribada de les dues curses integrades en la Hyundai Ultra Cerdanya.

La Trail amb un recorregut de 18 kms i la Short amb una distància de 9 kms.

Més de 400 corredors i corredores es van inscriure en aquestes dues curses de caràcter més popular.

A les 9:00 i 9:30 es donava la sortida respectivament, sortint primer als corredors de la Trail i posteriorment als de la Short.

En aquesta ocasió la bona meteorologia va contribuir a posar un bon punt i final a un cap de setmana intens en què gairebé 800 corredors i corredores van participar entre les diferents modalitats de carrera.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.