CONSELLS.

Avui parlarem d’algunes preses i escenes que ens poden anar molt bé per a realitzar la nostra pel·lícula.
Hem parlat en anteriors consells de la importància d’obtenir diferents preses o escenes que ens poden ajudar a que la nostra pel·lícula sigui amena i no es faci pesada.

Per a això, no hi ha més qüestió d’utilitzar la imaginació per provar diferents posicions de la càmera i rodar les escenes des de diversos angles i formes … quants més millor.

Aquí us deixo algunes de les preses que jo faig servir i que ens poden ser de gran utilitat
 
Càmera lenta: Algunes càmeres ens permeten variar la quantitat de fotogrames que entren en un segon, com més fotogrames entrin en un segon, més lenta serà la presa. Aquest tipus de presa va molt bé per ressaltar aquells detalls que a la velocitat normal poden passar desapercebuts per l’espectador o per tal d’augmentar l’impacte visual o emocional d’una acció.

Jugar amb l’enfocament o profunditat de camp: Per profunditat de camp s’entén tradicionalment a l’espai per davant i per darrere del pla enfocat, comprès entre el primer i l’últim punt acceptablement nítid reproduïts en el mateix pla d’enfocament, és a dir, enfoquem un objecte que aquest davant d’un altre, mentre que alhora desenfoquem el que està darrere i viceversa.

Time Lapse: Un Time Lapse és un període llarg de temps filmat o fotografiat mitjançant una seqüència de fotografies preses amb un cert temps de separació entre elles, que posteriorment en un ordinador, unirem per crear un vídeo on el pas de les hores o dels dies semblin curts.

Arran de terra o des de dalt: El primer cas es tracta de situar la càmera el més baix possible, de manera que el sòl ocupa gran part de la presa, de manera que d’aquesta manera es focalitza l’atenció en l’objecte. En general aquest angle s’utilitza amb plans oberts i genera una sensació de soledat o distanciament entre l’entorn i el personatge. Un altre recurs, és apuntar la càmera de dalt a baix (pla picat) dirigint cap al personatge, d’aquesta manera es resta atenció al personatge donant més importància, a la resta de l’escena.

Al lluny: Es tracta de prendre una escena amb el camp molt obert on la llunyania del personatge deixi pas a la immensitat de l’escenari.

Zoom: Es tracta d’apropar o allunyar el punt de vista de l’espectador cap a elements o detalls que es vulguin ressaltar, de manera que aquest, pugui ubicar de millor manera en la pròpia història.

Si el que tractem d’explicar a l’espectador és una travessia o un viatge en bicicleta des de tots els seus aspectes, no hem d’oblidar que no només anem a anar en bici, també menjarem durant el trajecte, visitarem llocs, parlarem amb vilatans, etc.

És molt aconsellable, tenir escenes de diversos aspectes de la travessa o viatge com ara: Preparant l’equipatge, carregant l’equipatge, com vam arribar fins al punt d’inici, mentre mengem o prenem alguna cosa, posant-nos algun element com el casc o els guants, arreglant o repassant la bicicleta, de la flora i fauna del lloc, de pobles i els seus racons o de la gent que ens podem trobar en un moment determinat durant l’aventura.

Com més detalls del viatge hàgim filmat i com més escenes des de diferents angles tinguem, més recursos tindrem per fer una bona, agradable i entretinguda pel·lícula.

“Deixeu volar la vostra imaginació i sobretot filmeu-la… ah! i tingueu sempre les bateries carregades”

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.