CONSELLS.

Per no caure en una possible monotonia visual al realitzar els nostres vídeos, hem d’intentar jugar, si ens és possible, amb diferents tècniques de vídeo, perquè les nostres creacions tinguin un bon resultat final i sobretot siguin amenes.

Una bona opció és incloure algun Time Lapse a les nostres creacions.

Què és un Time Lapse?

Un Time Lapse és un període llarg de temps filmat o fotografiat mitjançant una seqüència de fotografies preses amb un cert temps de separació entre elles, que posteriorment en un ordinador, unirem per crear un vídeo on el pas de les hores o dels dies semblin curts.

Encara que podem realitzar un Time Lapse gravant amb la càmera de vídeo una escena durant un període llarg de temps i en la seva posterior edició manipular la velocitat dels fotogrames, en el meu cas, prefereixo fer-ho mitjançant trets fotogràfics, a part que sempre obtindrem un millor resultat , a causa que, per més bé que film una càmera, aquesta no pot processar, captar ni treballar amb la mateixa qualitat que ho pot fer prenent una fotografia.

Què necessitem?

Si finalment vam optar per utilitzar el mètode de seqüència fotogràfica, hem d’assegurar que la càmera pot disparar automàticament fotografies amb un interval de temps entre elles, en el meu cas i tenint en compte les càmeres que porto a les meves travessies utilitzo la GoPro, que ja inclou aquesta funció ia més ens permet variar l’interval de temps dels trets segons necessitem, (les versions de GoPro que inclouen Wi-fi ens permeten mitjançant una App. visualitzar i gestionar la càmera des del mòbil).

Si la nostra càmera no té incorporada aquesta funció sempre ens queda l’opció, si aquesta ho permet, d’utilitzar un disparador remot extern.

L’estabilitat de la càmera és un requisit importantíssim per realitzar un Time Lapse.

Hem d’utilitzar un trípode per obtenir un bon resultat final, ja que l’enquadrament de cada tret ha de variar el menys possible.

Per millorar els nostres Time Lapse, podem utilitzar alguns elements de fixació per a la càmera que a més poden variar la seva ubicació de forma estable a mesura que aquesta va disparant.

És molt important disposar de diverses bateries carregades al màxim, ja que en estar molt de temps utilitzant la càmera gastarem molta bateria.

Disposar de targetes de memòria de màxima capacitat.

Intervals de temps aproximats segons sigui l’escena que anem a prendre:

Per seqüències on els elements que ens interessen fotografiar es moguin molt a poc a poc com una alba, podem regular l’interval de temps entre trets a uns 30 segons.

Si el que volem fotografiar es mou molt ràpid, com una escena amb automòbils, podem utilitzar un interval de temps molt menor, 5 segons o menys.

Per fer un Time Lapse d’un cel amb núvols, amb un interval de temps de 10 segons tindrem prou.

El millor és provar moltes vegades realitzant diversos Time Lapse, perquè d’aquesta manera siguem nosaltres mateixos els que trobem l’equilibri entre el que desitgem, l’interval de temps entre trets i el resultat final.

Per seqüències on els elements que ens interessen fotografiar es moguin molt a poc a poc com una alba, podem regular l’interval de temps entre trets a uns 30 segons.

Quantes fotografies hem de disparar?

Hem de ser conscients que per a un segon de filmació necessitarem més o menys d’entre 20 i 25 fotografies, a partir d’aquí calcularem el temps final que ens portarà realitzar tots els trets necessaris per al nostre Time Lapse, si ens fem una migdiada, llegim un llibre o aprofitem per menjar, és qüestió de cadascú ja que dependrà del que ens permetin les nostres aventures.

El toc final a l’ordinador

Un cop tinguem totes les fotografies que necessitem per realitzar l’escena, utilitzarem un programari d’edició de vídeo que ens permeti manipular la durada de les fotografies:

1 – Encara que segurament ja exportarem en ordre les fotografies obtingudes al programa d’edició, ens assegurarem d’això.

2 – Triem la durada de les fotografies una vegada copiades en el programa d’edició fins a obtenir el resultat desitjat.

“Deixeu volar la vostra imaginació i sobretot filmeu-la… ah! i tingueu sempre les bateries carregades”

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.