NOTICIES.

RNE Ràdio 4 “gent desperta”.

De 0 a 3 del matí, de dimarts a divendres, amb Carles Mesa, Ràdio Nacional s’omple de GENT DESPERTA: col·laboradors, convidats i oients apassionats per la vida i per la ràdio.

A l’espai “Zona d’obres”, en col·laboració amb Verkami, parlem cada setmana d’un projecte de micromecenatge.

Avui, Carles Taula xerrada amb Joan Borràs, director del documental “crashpad”, que pretén donar a conèixer els secrets de l’escalada “Boulder”, que consisteix en enfilar grans roques amb les mans i els peus sense cap tipus de corda.

Què és crashpad?

Un documental d’escalada on a través d’aquesta activitat es parla de sentiments i també d’una regulació justa i raonable per aconseguir una escalada SOSTENIBLE on totes les parts surtin beneficiades.

Un documental d’escalada en roca rodat a Albarracín i els seus voltants on a través de la pròpia escalada, un grup d’escaladors de diferents regions i nacionalitats, ens expliquen en primera persona com es van apassionar d’aquesta activitat esportiva que comparteixen en comú i que els va fer a molts d’ells deixar el seu lloc d’origen i instal·lar-se a la bonica i espectacular zona d’Albarracín i els seus voltants on a més, de practicar l’activitat esportiva dels seus somnis, també treballen diàriament per aconseguir una regulació necessària, justa i raonable en la qual ells mateixos estan disposats a col·laborar aportant idees per a la seva elaboració.

Actualment la població de Albarracín es pot considerar la meca de l’escalada en roca d’Espanya, un dels conjunts paisatgístics més espectaculars d’Aragó, on les zones de blocs on es realitza aquesta activitat d’una arenisca molt compacta i de gran qualitat , estan envoltats per densos boscos de pins, aurons i roures.

El col·lectiu d’escaladors a part de l’escalada és el primer interessat, en la cura i conservació de l’entorn on es practica aquesta activitat, així que a més de grimpar pels interminables i diferents blocs de la zona treballen durament per aconseguir una escalada SOSTENIBLE on totes les parts surtin beneficiades.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.