NOTICIES.

Pintant Cims és un projecte solidari de Carlos Chamorro que omple l’ànima.

Dissabte passat 13 gener 2018 part de l’equip de Rosa dels Vents FILMS vam estar cobrint amb les nostres càmeres la presentació del projecte solidari de Carles Chamorro Pintant Cims que aquest cop part cap a Equador.

No és cap secret que si quan estàs treballant en alguna cosa o per a algú, tot flueix des del principi, molt millor en tots els aspectes… amb Carlos Chamorro va ser diferent, va ser tot més enllà, des del primer moment en què ens vam donar la mà sense abans conèixer-nos, vaig veure en ell una persona compromesa, amable, simpàtica, bromista, però sobretot compromesa amb el seu projecte solidari Pintant Cims que com he comentat abans, aquest cop es va a repartir material educatiu a l’Equador.

La seva incansable somriure, el detall d’ajudar-nos sense pensar-s’ho a descarregar el nostre material de rodatge, el posar-ho tot a la nostra disposició, etc., etc. va fer des del primer moment que ens sentíssim orgullosos i satisfets de posar el nostre granet de sorra en el projecte i al qual volem convidar-vos a tots a participar www.pintandocimas.com

Com va sorgir el projecte?

El projecte solidari “Pintant cims” va sorgir en els seus inicis com un fascicle del bloc de curses per muntanya titulat “Búscame en el Cim”, editat per Carlos Chamorro. Aquest corredor de muntanya i mestre de primària a SAFA (Baena, Còrdova), solia escriure les seves vivències i emocions al córrer per paratges naturals nous. A manera de diari, descrivia la puresa de les sensacions que notava al córrer per muntanyes nevades, pendents sinuoses, rius, boscos, planes, albes, capvespres… i el bonic de poder compartir-lo amb altres persones. I va ser així, gràcies al temps compartit amb un altre amic enamorat de la muntanya, Zaid Ait Malek, com va saltar l’espurna i li va sorgir la idea de poder vincular les seves dues inquietuds: el mimetisme amb la naturalesa i la passió per ensenyar als més petits. I així va ser com va néixer la idea de traslladar amb les seves pròpies mans material escolar als pobles de muntanya més pobres i humils, com en el qual havia nascut i crescut Zaid.

Com es finança Pintant Cims?

Per cobrir les despeses d’aquesta idea, es va pensar en vendre samarretes de Búscame al cim i calces per al coll. A poc a poc, Carlos va ser comptant amb un equip humà que ha cregut en aquest projecte des del principi. Van brindar la seva ajuda desinteresad tot tipus d’amics; des de metges, escriptors, cantants, músics, fotògrafs o guies de muntanya, passant per grafiters, compositors, periodistes, editors web, profes de teatre, policies o bombers. I com no! Una infinitat de persones anònimes i familiars, afins a la muntanya i a la solidaritat, que han cregut en aquest repte, i que han nodrit i sustenten el que avui per avui és Pintant Cims.

Com es dóna difusió al projecte?

A través de les xarxes socials, compartint les teves fotos amb la samarreta del projecte, en el lloc on hagis finalitzat la teva ruta amb els teus amics o sol, fent el símbol de Búscame al cim i descrivint on et trobes. Així, s’ha anat contagiant la marea de col·laboradors del projecte, havent enviat samarretes a infinits punts de la península i de les illes, des de La Corunya, País Basc o Catalunya, fins a Cadis, Almeria, Tenerife, València o Madrid.

On ha arribat el material de Pintant Cims?

Els primers pobles als quals van arribar els materials van ser els de la regió de l’Atles (Marroc), a l’octubre de 2015, per l’escassetat de recursos escolars dels nens i nenes en aquesta zona. El segon lliurament, va tenir lloc com a conseqüència del terratrèmol succeït al Nepal a l’abril de 2015, i a l’agost de 2016 es van lliurar materials als pobles de la vall de Lantang ia la capital, Katmandhú. La propera zona a la qual es farà lliurament serà el 2018 Equador.

“Tota idea senzilla, si neix de la il·lusió i de la dedicació desinteressada del teu temps, té un resultat positiu. I curiosament, els adeptes a aquestes idees es multipliquen, s’uneixen, per aquesta senzillesa.
Pintant Cims és com un banc de temps, on cadascú aporta el seu granet d’allò que millor sap fer, sense esperar res canvi, simplement per sumar i millorar una miqueta la qualitat de vida de persones que viuen en situacions molt més desafiants i àrdues que les nostres. per encomanar moments de felicitat mútua, i per despertar un esperit de lluita, tant en els quals lliuren com en els que reben… per això existeix Pintant Cims”

Maribel Ramos

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.