CONSELLS.

Utilitzant un trípode convencional podrem simular preses contínues de nosaltres mateixos en dos passos i sense ajut, un entrant i sortint de l’escena de cara i immediatament la segona entrant i sortint a la següent escena d’esquena.

Pas 1: Un cop escollida la ubicació on anem a prendre les preses, situem i regulem l’altura del trípode segons necessitem i enfoquem la càmera frontalment cap al lloc per on entrarem en l’escena.

Un cop regulada l’altura de la càmera i l’enquadrament desitjat, entrem en l’escena i seguim fins a sobrepassar la càmera que ens estarà enfocant de front… ja tenim la primera presa.

Entrem en l'escena

Pas 2: Un cop sobrepassada la càmera, retrocedim cap a aquesta per canviar el sentit de l’enfocament movent el menys possible de lloc les potes del trípode, girem l’enfocament de la càmera totalment en sentit oposat, de manera que quan entrem en la següent escena, la càmera ens enfocarà per l’esquena.

Un cop tinguem tot preparat de nou, entrem en l’escena amb la càmera enfocant-nos per l’esquena, seguint de front durant una estona o fins a sortir d’enquadrament… ja tenim la segona escena.

Sortim de l'escena

Quan editem les dues escenes tallarem la primera just en el fotograma on hem sortir completament de l’escena i buscarem en la segona el fotograma just on hrm començar a entrar en l’escena, de manera que en ajuntar les dues escenes, la sortida de la primera i l’entrada en la segona serà immediata, obtenint així una presa contínua de nosaltres mateixos sense ajuda de ningú.

Coses a tenir en compte:

Cercar un lloc per ubicar el trípode que sigui ferm i el més anivellat possible.
Quan canviem d’orientació l’enfocament de la càmera, mirar de no moure de lloc les potes del trípode.
Perquè la presa quedi natural, no mirar directament a càmera quan ens dirigim cap a ella.

“Deixeu volar la vostra imaginació i sobretot filmeu-la… ah! i tingueu sempre les bateries carregades”

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.