CONSELLS.

La majoria dels sons que sentim en els documentals o pel·lícules s’afegeixen acuradament en el procés de post-producció, com si es tractés d’un puzle per aconseguir la realitat sonora que coneixem o la fantasia sonora que desitgem.

Si voleu al·lucinar mireu aquest vídeo d’exemple “The Secret World of Foley”:

La fase de la post-producció d’àudio inclou tres processos fonamentals que s’han de prendre amb molta precisió perquè el resultat final sigui el que es mereix l’espectador.

El nivell d’importància de cada un d’aquests tres processos és exactament el mateix ja que co-hi un amb l’altre.

Aquests tres processos són: L’edició, la barreja, i la masterització.

Edició: L’edició d’àudio és una eina la qual permet manipular l’àudio de moltes maneres, entre d’altres l’edició ens permet tallar, moure, enganxar, etc. les pistes d’àudio perquè aquestes sonin afinades i equilibrades de tal manera que a la fi el so soni harmònicament en conjunt.

La barreja: És la combinació de les pistes d’àudio i l’ajust de les mateixes en la posició de camp estèreo, controlant el contingut de freqüències i dinàmica de el so a través d’equalització i compressió.

La masterització: És el procediment final on les mescles estèreo són compromeses a el mitjà de lliurament final en arxius d’àudio codificats correctament.

“Deixeu volar la imaginació i sobretot filmeu-la… ah! i tingueu sempre les bateries carregades”

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.