CONSELLS.

Segurament una de les primeres preguntes que ens fem és… ¿quin material per filmar ens portem?

La resposta depèn bàsicament de dues qüestions:

1 – Com pes estem disposats a carregar.
2 – Que resultat final volem obtenir.

En els quilòmetres que he recorregut en els meus diferents travessies en Btt i amb el desgast físic amb el qual s’arriba al final de cada jornada, he après a trobar un equilibri entre les dues qüestions que abans he comentat i el que finalment m’ha fet inclinar cap al tipus de material que porto sempre amb mi.

L’equip de rodatge que sempre porto a les meves travesses i considero gairebé bàsic és el següent:

Càmera de vídeo convencional, avui dia hi ha càmeres digitals que no ocupen ni pesen gairebé res a causa de la seva petita grandària, amb molt bona resolució i targetes amb gran capacitat d’emmagatzematge d’arxius.

Càmera de vídeo GoPro (al mercat ja hi ha diverses marques que fabriquen càmeres d’aquest tipus). És una càmera amb grans prestacions que grava en alta resolució, la mida és diminut amb la qual cosa ni ocupa ni pesa, ens permet filmar sota l’aigua ia part també podem obtenir si ens interessa, imatges fixes amb una bona resolució per utilitzar per exemple per fer “Time Lapse”.

És una càmera que podem utilitzar a la vegada al costat de la convencional o tenir-la de recanvi per si se’ns espatlla la càmera que més utilitzem (en el meu cas és la convencional, ja que em permet jugar amb diversos aspectes com poden ser el zoom, enfocament, llum, etc.).

Comptar amb algun objectiu tipus gran angular i/o macro no està de més.

Un mini trípode flexible, perquè es pugui adaptar a diferents i irregulars superfícies (és el que normalment porto posat en la càmera convencional).

Un joc de diferents suports per a la càmera GoPro, per a poder efectuar preses On-board o situar la càmera en diferents llocs.

Un mini braç extensible per GoPro, per poder fer preses de diversos angles alhora que caminem o pedalem (és el que normalment porto posat en la GoPro ja que com també es pot ancorar en diversos llocs, és el que més utilitzo per a aquesta càmera).

Una gravadora de veu digital, amb la qual vaig recollint sons i narracions que després puc utilitzar en l’edició (també hi ha portals gratuïts a Internet amb infinitat d’efectes d’àudio que podem utilitzar quan editem).

Coses a tenir en compte:

Cercar un lloc protegit per transportar el material de rodatge (en el meu cas ho porto a la maleta del manillar, de manera que a més tinc un ràpid accés a ell).

La GoPro és una molt bona càmera, però també hem de tenir en compte, que té les seves limitacions, com és la manca de zoom, enfocament, etc.

La GoPro és una càmera que es pot ubicar en un munt de llocs gràcies als seus diferents suports, no hem d’abusar de la típica pren des del pit o el casc.

“Deixar volar la vostra imaginació i sobretot filmeu-la… ah! i tingueu sempre les bateries carregades”

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.