CONSELLS.

El color i la forma en què el tractem, és un element molt important del disseny i la narració visual del nostre vídeo.

S’utilitza sobretot per a descriure i expressar emocions, sent descriptiu més enllà del que veiem.

La perfecció del color en vídeo s’aconsegueix a través de la correcció del color i el entalonaje.

En què es diferencien la correcció de Color i el entalonaje?

La correcció de color es refereix al procés en el qual cada clip individual d’un metratge de vídeo s’altera perquè coincideixi amb la temperatura de color de múltiples preses i tingui una aparença coherent al llarg de múltiples clips, equilibrant els colors, que els blancs realment apareguin blancs, i els negres en realitat siguin negres, produint amb això una sensació agradable i uniformitat en tot el projecte.

El entalonaje és alterar la imatge amb fins estètics i comunicatius.

Es fa servir per emfatitzar estats d’ànim o per aconseguir un cert estil a l’hora d’explicar la història.

La gradació del color pot marcar un canvi dràstic a les imatges, convertint el dia en nit o fer d’un escenari trist un paisatge viu.

No fa molt que el procés de post-producció de entalonaje o gradació de color només es podria dur a terme utilitzant recursos digitals bastant costosos.

Avui dia, hi ha eines digitals a l’abast de molts que ens permeten realitzar un bon treball pel que fa a correcció de color i entalonaje es refereix.

Actualment Adobe Premiere compta amb l’eina o funció “Lumetri Color” que ens facilités moltíssim fer una bona correcció del color i un posterior entalonaje.

És molt important recordar que un bon entalonaje no és només el que es veu espectacular, a més d’això ha d’anar d’acord amb el que el nostre vídeo o pel·lícula vol transmetre.

Us deixem amb un vídeo de Luis María Barranco on durant una hora ens mostrarà com funciona l’eina “Lumetri Color” d’Adobe Premiere.

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.